Raspberry cake

Raspberry cake

Friday, 28 July 2017

Grape ice cream with a twist of Port wine dedicated to Fabiana



Grape ice cream topped with Port wine/ Sorvete de uva com um toque de vinho do Porto


Sorvete de uva dedicado à Fabiana

500 ml whole milk
¾ cup sugar
½ dried milk
1 tbsp grape powder for ice cream
½ tablespoon guar gum powder
½ teaspoon emulsifier
½ tin condensed milk
½ tin heavy cream

In a blender, combine milk, sugar, dried milk, guar gum powder, grape powder and beat for 3 minutes. After that, put the mixture in a tray and take it to the freezer for at least 2 hours until it freezes. Later, beat the mixture in a food mixer for 10 minutes and add condensed milk, heavy cream and emulsifier. Take it to the freezer for a couple of hours. To serve drizzle some Port wine on top, this combination is simply amazing!

500 ml de leite
¾ de xícara de açúcar
½ xícara de leite em pó
½ colher (sopa) de liga neutra
½ colher (chá) de emulsificante
1 colher (sopa) de pó para sorvete sabor uva
½ lata de leite condensado
½ lata de creme de leite

No liquidificador bata o leite, o açúcar, o leite em pó, a liga neutra e o pó para sorvete sabor uva durante 3 minutos. Leve para congelar em uma assadeira por 1h30. Corte em quadrados e bata na batedeira com o leite condensado, emulsificante creme de leite por 5 minutos. Leve ao congelador até adquirir o ponto desejado. Para servir derrame um pouco de vinho do porto por cima do sorvete. Essa combinação fica incrível!

No comments:

Post a Comment